EPEN BRONNENLAND,

optimaal uitrusten en genieten

Controleer beschikbaarheid

Prachtige omgeving

Epen bevindt zich in een van de mooiste landschappen in Nederland, zo niet het mooiste. De bosrijke omgeving en de kabbelende beekjes doen een beetje buitenlands aan. De glooiende vergezichten van de heuvels doen uw drukke thuisleven even vergeten en laten u één​ voelen met de natuur.


Activiteiten

Geniet van de frisse lucht terwijl u over de fietspaden (knooppuntenroute genoemd), het gebied verkend. Stop af en toe voor een verfrissing bij een traditionele herberg langs de weg en geniet van de locale streekgerechten.

Houdt u niet van fietsen? Dan heeft u altijd nog educatieve wandelpaden tot uw beschikking. Deze bieden u de mogelijkheid om de interessante landschapsverschillen in de regio goed te leren kennen.

Activiteiten

Geschiedenis van Epen

De rust die het huidige Epen u geeft, verraadt niet de roerige geschiedenis die het dorp ervaren heeft. De regio was waarschijnlijk al bewoond in de Romeinse tijd en historici denken dat het dorp zelf als nederzetting bij een kasteel is ontstaan. In de vroege middeleeuwen kwam het dorp in handen van de Karolingische koningen (Karel de Grote en zijn afstammelingen).

Het dorp heeft veel te kampen gehad met armoede en raakte, na de middeleeuwen, betrokken in verscheidene oorlogshandelingen. De regio werd welvarender toen net voor de Eerste Wereldoorlog koolmijnen werden ontdekt.

De naam Epen is afgeleid van het Germaanse woord van Keltische oorsprong Apa, dat water betekent. Dit laat zien dat water altijd al een belangrijke rol heeft gespeeld voor Epen. Meer omgevingsinformatie.

Wilt u ook 's morgen starten met een heerlijk ontbijt?