EPEN BRONNENLAND,

optimaal uitrusten en genieten

Controleer beschikbaarheid

Mooie steden

Bij Aparthotel Ons Epen wordt u goed uitgerust wakker. En na een heerlijk ontbijt van met zorg uitgekozen producten – hoofdzakelijk uit de regio en de versgeperste sinaasappelsap, heeft u genoeg energie om de verschillende steden bezoeken.
Epen is namelijk omringd door leuke steden die zich goed lenen voor een gezellige stedentrip.

Maastricht

Maastricht

Maastricht, vaak de oudste stad van Nederland genoemd, ligt op ongeveer 20km afstand van Epen. Van musea en prachtige stadsparken tot winkels en gemoedelijke terrasjes, deze kleine grote stad heeft veel te bieden. Er is het gehele jaar wel wat te doen. Zo is er bijvoorbeeld carnaval in februari/maart, het culinaire festival Preuvenemint in augustus en de welbekende kerstmarkt.
Luik

Luik

De ‘Vurige Stede’ is de bijnaam van Luik. En dat is niet zonder reden. Luik is namelijk een levendige stad waarin genieten van het leven, lekker eten en goed gezelschap voorop staat. Bezichtig de verschillende musea, of Ook de zondagsmarkt la Batte is zeker een bezoek waard! die het leven vieren in de vorm van kunst of maak een romantisch bezoek aan het Aquarium en Zoölogisch Museum. En vergeet ook niet de Luikse koffie, de Luikse wafel combinatie van jenever, koude koffie en vanille-ijs, alles te proberen op een van de vele terrassen.

Monschau

Monschau

Monschau is een gezellig stadje in de Duitse Eifel op ongeveer 50km van Epen. Mooie vakwerkhuizen, leuke winkeltjes, knusse terrasjes en goede restaurants sieren dit stadje. Monschau is bekend vanwege de ligging in een diep dal, de historische gebouwen en de prachtige natuurlijke omgeving. De Monschauer Glasshütte en Brauereimuseum Felsenkeller zijn zeker een bezoekje waard.

Aachen

Aken is omgeven door de natuurparken de Eifel en de Hoge Venen, maar staat vooral bekend om haar bruisend stadsleven. De gezellige winkelstraten nodigen uit tot flaneren, slenteren en eindeloos winkelen. Historische pleinen, de Aachense Dom (Kathedraal) en prachtige fonteinen maken Aken zeker de moeite waard!

Hasselt

Deze mooie Belgische stad heeft een interessante combinatie van bruisende stadsheid en rustige landelijkheid. Naast het feit dat Hasselt de jeneverstad is van België, staat zij ook bekend als geluksstad. De inwoners hebben namelijk 25 geluksplekken in de stad geselecteerd die u laten nadenken over uw eigen geluk.

Valkenburg

Op ongeveer 15km afstand ligt Valkenburg. Wat dit Limburgse plaatsje zo uniek maakt, zijn de vele grotten die te bezichtigen zijn. Een greep uit verschillende grotopties: de Fluwelengrot, de Romeinse Catacomben en The Haunted Cave. Daarnaast biedt Valkenburg ook veel onthaastmogelijkheden, zo kan u bijvoorbeeld een koe knuffelen in de Geulvallei of een fietstour doen. Naarmate de dagen korter worden, verandert Valkenburg in een sfeervol kerststadje in het toch al zo sprookjesachtige Heuvelland. Duizenden lichtjes, kerstbomen, engeltjes en soms onverwacht een pak sneeuw dompelen Valkenburg helemaal in kerstsfeer. Bezoek zeker de unieke, ondergrondse kerstmarkt in de grot! Wist je dat Valkenburg in de CNN Top 10 World Christmas Destinations stond?

Maastricht altijd weer een bezoekje waard