EPEN BRONNENLAND,

optimaal uitrusten en genieten

Controleer beschikbaarheid

Uitrusten en ontspannen

De omgeving van Epen wordt ook wel het Bronnenland genoemd. Dit komt omdat er zich ongeveer 26 bronnen bevinden over een afstand van circa 5km. Daarmee heeft dit gebied de hoogste concentratie aan natuurlijke bronnen in heel Nederland.


Wandelroutes

Een geweldige manier om tot rust te komen in dit gebied is om te wandelen. Er zijn een aantal wandelroutes van verschillende afstanden uitgestippeld door Epen. Elke route neemt u langs een andere soort landschap, van heuvelachtig tot vlak. U hoeft alleen de paaltjes te volgen die langs de wandelpaden staan. Tijdens de wandelroutes met het thema Bronnenland steekt u tijdens de wandeling leuke dingen op.


Heimansgroeve

Een natuurspektakel dat u zeker niet mag overslaan is de Heimansgroeve. Deze is vernoemd naar natuurbeschermer en geoloog Eli Heimans, die de grondlagen uit de Carboonperiode bestudeerde. Hij maakte het gebied populair door uitgebreide beschrijvingen in zijn boek Uit ons Krijtland. Dit is de enige locatie in Nederland waar gesteente uit het carboon aan de oppervlakte komt. Wat deze voormalige groeve zo bijzonder maakt is dat de aardlagen uit leisteen en kolenzandsteen bestaan, die circa 270 miljoen jaar oud zijn.


Terrasjes

Als je ergens écht de tijd voor jezelf kunt nemen, dan is dat in Zuid-Limburg. Door de indrukwekkende natuur, inwoners die tijd en aandacht hebben voor anderen en de vele terrasjes is dit de ideale plek om te onthaasten. En dat betekent zeker ook even stilzitten, niks doen en genieten van de vele streekgebonden gerechten en drankjes.

Boek nu een overnachting in Aparthotel Ons Epen